Schermafbeelding 2021-01-15 om 15.13.12.

LEER EENS VIA EEN VIDEOGAME

Bachelorstudenten Theaterwetenschappen leren over de rol van de toverlantaarn in het Playstation-spel 'Red Dead Redemption'. En dat allemaal live en met bloeddorstige wolven op de loer! Ook enkele journalisten waren van de partij.

Een samenwerking met B-magic (UAntwerpen, ULB, Universiteit Utrecht)

GROENE CHEMIE IN 90 SECONDEN

 

Het werk van een onderzoeker in groene chemie voorstellen in een filmpje van 90 seconden? En dat filmpje moet nog enkele jaren kunnen meegaan? Challenge accepted! Op pad in het lab van Shoubhik Das!

Een project voor Universiteit Antwerpen, in samenwerking en Jasper Léonard.

Schermafbeelding 2020-12-18 om 16.03.07.
Wetenschapscommunicator_Julie%20De%20Sme

EEN LETTERLIJKE ELEVATOR PITCH

 

De kern van jouw onderzoek helder vertellen, en dat in slechts 20 seconden? Dat is een elevator pitch! Wat als we een elevator pitch letterlijk nemen en onderzoekers in iconische Antwerpse liften droppen? We namen de proef op de som.

Een project voor Universiteit Antwerpen, in samenwerking met Field en Jasper Léonard.

HOE KIJKEN KINDEREN NAAR MILIEU?

 

Hoe kijken jonge kinderen naar milieuvervuiling en gezondheid? Wat als we hén zelf het woord geven en het hen laten uitleggen aan hun leeftijdsgenoten?

Een project voor VITO, Universiteit Antwerpen, Provinciaal Instituut voor Hygiëne en Vrije Universiteit Brussel. In samenwerking met Jasper Léonard.

EINDELIJK EEN WEBSITE VOOR FORUM+

FORUM+, hét tijdschrift voor onderzoek en kunsten in de Lage Landen, bestaat al ettelijke jaren. Maar… die bestond tot 2017 enkel op papier. We creëerden voor FORUM+ een online wereld vol artistiek onderzoek.

Een project voor Koninklijk Conservatorium Antwerpen, in samenwerking met Kevin Dendievel, Tine Marguillier en Nele Wynants.

WETENSCHAPSCOMMUNICATIE van A tot Z

 

Onderzoek en evenementen, dat gaat goed samen! Ik verzorg de communicatie voor het onderzoek naar en voor de eventsector. Ik neem onder andere de website, de PR en infographics onder mijn hoede.

Een samenwerking met het expertisecentrum Publieke Impact van KdG Hogeschool.

ALUMNI SOCIALE WETENSCHAPPEN AAN HET WOORD

Sociale Wetenschappen, een studiegebied dat relevanter is dan ooit. Welke impact heeft de opleiding nog in het werk en leven van alumni?

Een project voor de Sociale Wetenschappen van Universiteit Antwerpen, in samenwerking met Jasper Léonard.

MET DE NIEUWSMONITOR TOT IN  HET PARLEMENT

De Nieuwsmonitor is een periodiek wetenschappelijk rapport over een actueel topic in de Vlaamse media. Van 2010 tot 2016 was ik vaak auteur en zorgde ik voor heel wat zichtbaarheid: van onderzoek in de media tot in het parlement!

Een samenwerking met de UAntwerpen.